Μείωση Ενοικίου 40% λόγο Κορονοϊός (COVID-19)

Σαε ενημερώνουμε πως ο κλάδος των Αρτοποιών και των Ζαχαροπλαστών είναι στις πληττόμενες επιχειρήσεις και δικαιούνται την μείωση του ενοικίου κατά 40%.

Η διαδικασία γίνεται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ γι’αυτό παρακαλούμε να επικοινωνήσετε σχετικά με τον λογιστή σας.

Read more...

Εργαζόμαστε υπεύθυνα

Αγαπητοί συνεργάτες,

στο πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων και των συνεργατών μας από τον κορονοϊό (COVID – 19) και επιθυμώντας να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έχουμε προβεί στα παρακάτω προληπτικά μέτρα:  

 1. Εφαρμόζουμε όπου είναι εφικτό την απομακρυσμένη εργασία.
 2. Περιορίσαμε τη συνάθροιση ατόμων εντός της εταιρίας.
 3. Καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα απολυμαίνονται  κοινόχρηστες επιφάνειες (π.χ. πόμολα, wc).
 4. Όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να απολυμαίνουν τα αντικείμενα εργασίας τους (π.χ. υπολογιστές, ποντίκια, κινητά κλπ.).
 5. Σε καίρια σημεία της εταιρείας, αλλά και σε κάθε τμήμα έχουν δοθεί αντισηπτικά υγρά, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση.
 6. Ακυρώθηκαν όλα τα επαγγελματικά ταξίδια των ανθρώπων μας.
 7. Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στο προσωπικό της εταιρείας, οι οποίες αφορούν τα μέτρα πρόληψης και συχνή ενημέρωση από τους υπευθύνους για τις εξελίξεις και για πιθανές νέες οδηγίες.
 8. Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τις επικοινωνίες που πρέπει να κάνουν, σε περίπτωση που νιώσουν αδιαθεσία ή “ύποπτα” συμπτώματα οι ίδιοι ή άνθρωποι του στενού τους περιβάλλον, να μην έρθουν για εργασία (π.χ. τηλέφωνο επικοινωνίας ΕΟΔΥ και επικοινωνία με ανωτέρους), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των ανθρώπων μας, των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση των πελατών και των συνεργατών μας.
 9. Έχουν δοθεί ρητές εντολές στις οποίες εφαρμόζεται πολύ αυστηρή πολιτική, να μην εισέρχονται στην εταιρεία επισκέπτες ή εργαζόμενοι που παρουσιάζουν ύποπτη συμπτωματολογία.
 10. Έχουν περιοριστεί σε σχεδόν μηδενικό βαθμό οι συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας και έχουν αντικατασταθεί με ευέλικτες μορφές επικοινωνίας (τηλέφωνο, skype ή teleconference).
 11. Στις ειδικές περιπτώσεις που θα πρέπει κάποιος επισκέπτης να εισέλθει στο χώρο της εταιρείας, επιβάλλεται να απολυμαίνει τα χέρια του, όπως ισχύει και για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.
 12. Στην περίπτωση που κάποιος επισκέπτης αρνηθεί να συνεργαστεί και απολυμάνει τα χέρια του εισερχόμενος στο χώρο της εταιρείας και υπάρχουν εμφανή σημάδια ασθένειας (βήχας, συνάχι κλπ.), η εταιρεία του απαγορεύει ρητά την είσοδο.
 13. Συναντήσεις με συνεργάτες γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν συνεννόησης.
 14. Οι παραδόσεις των εμπορευμάτων απο τους οδηγούς μας γίνονται ήδη με όλα τα απαράιτητα μέτρα - με γάντια μιας χρήσεως ανα παραγγελία -. Οι οδηγοί μας υπεύθυνα κατα την παράδοση, οφείλουν να πάρουν πρώτα την άδειά σας πριν εισέλθουν στον χώρο σας και να αποθέσουν την παραγγελίας, στον χώρο που εσείς μας υποδείξετε.

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ

 • Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στις μεταφορές οπότε μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφαλή μεταφορά των υλικών μας.

ΟΠΟΤΕ
Εγγυόμαστε την πλήρη λειτουργία της παραγωγής και παραδόσεων που γίνονται σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα !

 

Όλα τα παραπάνω αναπροσαρμόζονται και αναθεωρούνται, ανάλογα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Προσπαθούμε με υπευθυνότητα και ελπίζουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τις ειδικές αυτές συνθήκες.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση,
Η Ομάδα της ΖΑΚ

 

Read more...

Οδηγίες Χρέωσης Πλαστικών Τσαντών Μεταφοράς

Ένας χρήσιμος οδηγός για τη χρέωση των πλαστικών τσαντών μεταφοράς.

Ποιες κατηγορίες αφορά, για ποιες αποδίδεται περιβαλλοντικό τέλος.

Η νέα ΚΥΑ180036/952 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ2812/10.08.2017 κατηγοριοποιεί τις πλαστικές τσάντες μεταφοράς ως εξής:

• 0-15micro: Οι πλαστικές τσάντες μεταφοράς μέχρι 15micro που παρέχονται είτε ως πρωτογενής συσκευασία χύδην τροφίμων είτε για λόγους υγιεινής δεν υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος προ ταμείου. Σημείωση: Οι τσάντες αυτής της κατηγορία δεν υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος, εφόσον στο ταμείο τοποθετηθούν μέσα σε άλλη τσάντα μεταφοράς. Σε διαφορετική περίπτωση εμπίπτουν στην επόμενη κατηγορία και υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος.

• 0-50micro: Οι πλαστικές τσάντες μεταφοράς με ή χωρίς λαβή μέχρι 50micro, οι οποίες διατίθενται στους καταναλωτές στο ταμείο του σημείου πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων, υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος €0,03 ανά τεμάχιο συν το ΦΠΑ που αναλογεί.

• 50-70micro: Οι πλαστικές τσάντες μεταφοράς με πάχος υλικού ίσο με 50micro και μέχρι 70micro δεν υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος. Ωστόσο, η κατηγορία αυτή υπόκειται σε ξεχωριστή τιμολόγηση σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε επιχείρησης , χωρίς όμως να αποδίδεται σε κανένα δημόσιο φορέα, παρά μόνο το ΦΠΑ που αναλογεί επί της χρέωσης, σύμφωνα πάντα με διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

• ≥70micro: Οι πλαστικές τσάντες μεταφοράς με πάχος υλικού ίσο ή μεγαλύτερο των 70micro δεν υπόκεινται στο πεδίο εφαρμογής της νέας ΚΥΑ. Η κατηγορία αυτή δεν υπόκειται σε περιβαλλοντικό τέλος και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση ούτε περιορισμός στη διάθεσή τους.

Read more...

Log in

create an account